fbpx
Suri Medical black

Dietetika

KOSZTA ÁGNES

DIETETIKUS

Diplomámat 2011-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ezt követően a Sportkórházban helyezkedtem el. Itt az elmélet mellett alaposabb gyakorlati tudásra tehettem szert a számomra egyik legkedvesebb területen, a sporttáplálkozás témakörében. 

Több olimpiai ciklusban is részt vehettem az élsportolók felkészítésében és kivizsgálásában. 

2018-tól egyéni vállalkozóként, magánpraxisban folytatom a dietetikai munkát.

A sporttáplálkozás terén szerzett gyakorlati tudásomnak köszönhetően óraadó tanár vagyok a Semmelweis Egyetem Dietetikus Bsc. képzésében a sporttáplálkozás témájában, valamint a Táplálkozástudomány Msc. képzésben ugyanezen témában.

Több válogatottal és egyesülettel dolgozom együtt jelenleg is a sportolók egészségéért és teljesítményük javításért.

Kiemelt szakterületeim a sporttáplálkozás mellett a testsúlycsökkentés és a szénhidrát-anyagcsere

zavarok (diabetes, gestatios diabetes, inzulin-rezisztencia) étrendi kezelése, valamint az ételallergiák, -intoleranciák diétája. 

Társszerzője vagyok egy szakácskönyvnek, címe: 160 grammos szénhidrátdiéta – Az életmódkönyv, mely elsősorban az inzulin-rezisztenciával, diabetessel élők számára nyújt tanácsokat, ötleteket és recepteket, ugyanakkor az egészséges életmódra vágyók számára is hasznos

olvasmány.

Szeretek és szoktam is főzni, hiszen csak úgy tudok megfelelő gyakorlati tanácsokkal szolgálni. Szeretek kísérletezni, új ízeket kipróbálni, kedvencem a mediterrán és az ázsiai konyha.

Szabadidőmben rendszeresen sportolok, főleg teniszezek és futok.

Szeretettel várom a Suri Medical Orvosi Központban! 

Koszta Ágnes

 

Mivel foglalkozik a dietetikus?

A dietetika a szabályos étkezés tudományal. A Semmelweis Egyetemen is óraadó dietetikusunk, Koszta Ágnes, korszerű felmérések alapján, kiegyensúlyozott táplálkozási tanácsok mellett a különböző megbetegedések gyógyítását célzó, egyénre szabott diétás étrenddel látja el a hozzá forduló pácienseket.

Továbbá, speciális diéták összeállításában is segítséget nyújtunk, úgy mint:

Milyen esetekben foruljunk dietetikushoz?

Az alábbi élethelyzetekben, illetve betegségek esetén érdemes dietetikus szakembert felkeresni:

Mi történik a dietetikai tanácsadás során?

A dietetikai tanácsadás során testösszetétel mérésre is sor kerül Inbody 270-es készülékkel. Az eszköz az alapadatok megadása után megméri a páciens izomtömegét, testzsír-mennyiségét, ezek eloszlását, a zsigeri zsír mértékét, az ásványianyag mennyiségét és a test víztömegét. Ezek alapján könnyebb pontos célt kitűzni akár az elérendő testsúlyt, akár a kívánt testösszetételt tekintve.


Lehetőség van az utánkövetésre, a rendszeresen végzett testösszetétel méréssel nyomon lehet követni az izom-zsír arányának változását.


Amennyiben szükséges, az időpontfoglaláskor megkérjük a pácienst, a konzultációra hozzon magával egy legalább 3 napos táplálkozási naplót. Ez egy hétvégi- és két – nem egymást követő – hétköznap összes elfogyasztott ételét és italát tartalmazza írásban. Ezek alapján egyrészt kapunk egy objektív képet a páciens étkezési szokásairól, másrészt könnyebb felhívni a figyelmét a kerülendő/megváltoztatandó vagy éppen az eddig is megfelelően kivitelezett étkezési szokásaira, ételekre.

Galéria

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.