fbpx
Suri Medical black

Végbélrepedés (Fissura) kezelése

A végbélrepedés a végbél nyálkahártyájának berepedése, ami súlyosabb esetekben elfekélyesedhet. A legjellemzőbb tünete a fájdalom, ami lehet enyhe, csípős vagy égő jellegű, de néha nagyon intenzív és görcsös is. Vérzés is előfordulhat. A végbél gyulladása, felfázása, hasmenés, székrekedés vagy szülési trauma is okozhatja. Korai stádiumban a berepedés gyógyszeres (kúpos) kezeléssel gyógyítható. Ha szükséges, rendelőnkben a bőrfüggelékkel együtt eltávolítjuk az elváltozást, majd szükség esetén a nyálkahártyát felszívódó öltésekkel rekonstruáljuk.

Proktológiai rendelés keretében végzett beavatkozások:


Hogyan készüljön fel a proktológiai vizsgálatra?

A proktológiai vizsgálatok sikeressége, a páciens részéről is előkészületet igényel, így kérjük, hogy a vizsgálatot megelőzően alkalmazzon glicerines végbélkúpot az időpontja előtti este és a vizsgálat napján reggel is. Amennyiben nincs otthon glicerines kúp, recepciónkon előre csomagolt kúpot ingyen adunk Önnek, amit a vizsgálat előtti napokban fel tud venni bejelentkezés nélkül.

A kúp felhelyezést követően 15-60 percen belül várható hatása miatt érdemes olyan helyen előkészülni a vizsgálathoz, ahol van lehetőség mosdót használni, illetve tisztálkodni. A kívánt hatás elérését követően a szokásos módon tisztálkodjon meg.

Ne alkalmazzon glicerines kúpot alhasi vagy ismeretlen eredetű fájdalmak, továbbá gyulladásos eredetű bélbetegségek esetén, mint például fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség vagy alhasi görcs fennállása esetén. Kerülje továbbá a kúp használatát hányinger vagy hányás esetén. A véres széklet nem kontraindikáció, ez legtöbbször az aranyerek miatt van és pont ilyenkor lenne szükség a pontosabb megítélhetőségre.

Galéria

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.