fbpx
Suri Medical black

Szomnológia – Alvászavar

Alvás,- és légzészavar konzultáció esetében csecsemőkortól tudjuk fogadni pácienseinket!

Rendelőnkben jelenleg alvás,- és légzészavar esetén konzultáció érhető el. Amennyiben a konzultáció alapján további vizsgálatok szükségessége merül fel a doktornő megfelelő irányba továbbítja gyermekét.
Objektív, eszközös vizsgálatokra jelenleg rendelőnkben nyártól lesz lehetőség!

Gyermekkori alvászavarok

A gyermekkori horkolás, viselkedési- és alvászavarok gyakorisága jelentősen megnőtt az utóbbi évtizedben. Ezeknek a hátterében szervi eltérésként gyakran valamilyen felső légúti elzáródás áll. Gyermekkorban leggyakrabban az orr és garatmandulák megnagyobbodása az ok, de allergiás orrkagyló duzzanat, krónikus orrmelléküreg gyulladás, a középarc fejlődési rendellenességei, anatómiai sajátosságai, a nyelvgyöki mandula megnagyobbodása vagy a nyelvgyök hátraesése is állhat.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A diagnosztika részét képezi emiatt a fül-orr-gégészeti vizsgálat, azt megelőzően pedig egy részletes megbeszélés a szülő által észlelt tünetekről, kórelőzményről, amely segítséget jelent annak eldöntésében, milyen típusú alvászavart keresünk, milyen további kivizsgálást tervezzünk.

Korszerű diagnosztika

A korszerű diagnosztika részét képezi obstruktív alvási apnoe szindróma gyanúja esetén a kórkép objektív megerősítése és súlyossági fokának meghatározása, amelyre éjszakai poligráfiával vagy poliszomnográfiával történik. A hordozható poligráf alkalmas jól kooperáló gyerekek otthoni szűrővizsgálatára is, elegendő lehet egyebekben egészséges gyermekek kivizsgálására.

Éjszakai poliszomnográfia javasolt intézményi körülmények között szakasszintens segítségével, ha valamely, a légzést vagy alvást befolyásoló egyéb társbetegség ismert, súlyos fokú alvászavarra utaló tüneteket tapasztalunk, egyéb alvászavarok esetében differenciáldiagnosztikai céllal végzett vizsgálatoknál, illetve csecsemő-kisded korban.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

+36 30 1630 000
+36 24 260 260
+36 1 886 6900
bejelentkezes@surimedical.hu

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.

Kedves Pácienseink!

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy rendelőnkben néhány tételt érintő áremelés lesz február 1-től.

A mindennapjainkban érezhető általános infláció, a fogyóeszköz- és a rezsiköltségek emelkedése mellett szeretnénk lépést tartani a folyamatosan emelkedő bérigényekkel, hogy ezzel megtarthassuk jól képzett és megbízható munkatársainkat és továbbra is minőségi kiszolgálásban tudjuk Önöket részesíteni!

Köszönjük megértésüket!

Tisztelettel,

Suri Fogtündér és Medical Orvosi Központ