fbpx
Suri Medical black

Lézeres stria kezelés

Stria: a kötőszövet szakadása

A striák hirtelen növés, terhesség vagy súlygyarapodás következtében alakulnak ki. A bőr felső rétege megrepedezhet, mert a bőr rugalmassága nem képes lépést tartani a test gyors változásával. A bőr kötőszövetét alkotó kollagén és elasztin rostok sérülnek, melyek a bőr egységes megjelenését, rugalmasságát és tömörségét biztosítják.

A striák általában merőlegesen futnak a bőr feszüléséhez képest. Kezdetben lilás-vöröses színűek, amit aktív stria néven ismerünk. Később általában fehérek és gyöngyházas árnyalatúak, amit inaktív striaként említ a szakirodalom.
Leggyakrabban a hason, combokon, mellkason, fenéken, csípőn vagy felkaron jelenhetnek meg.

Lézeres stria kezeléssel eredményesen és biztonságosan távolíthatjuk el a jellegzetes csíkokat. Ha érdekel a kezelés jelentkezz be orvos esztétikai konzultációra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked!

Szövetmegújulás a striák ellen

A striák kezelésére hatékony és biztonságos megoldás lehet a Nordlys™ lézer terápia. A frakcionált lézeres kezelések során a lézerfény serkenti a szövetmegújulást a kezelt területen. Ez a folyamat segít a kötőszövetek regenerálódásában, növeli a kollagén és elasztin termelést a bőrben, javítva ezzel a bőr szerkezetét és megjelenését.

Ha szeretnél megszabadulni a striáktól, érdemes lehet orvos esztétikai konzultációra jelentkezni, hogy megtudd, milyen lézeres kezelési lehetőségek állnak rendelkezésedre.

A lézeres stria kezelés rendkívül biztonságos

A kezelés során a striák elvékonyodnak és elhalványodnak. Az eredményesség függ a stria életkorától, vagyis attól, hogy mennyi ideje vannak jelen a bőrön. Ha a striák kifehéredett állapotban vannak, hosszabb kúrára kell készülni. Minél fiatalabbak a striák, annál hatékonyabban reagálhatnak a kezelésre.
A stria elhelyezkedése is fontos tényező a kezelés sikerességében. Bizonyos területeken, például hason, csípőn lévő striák könnyebben kezelhetők.

A lézeres kezelés hatékonyságát szükséges esetben tovább tudjuk növelni egyéb mikrotűs kiegészítő kezelésekkel, melyre ugyancsak klinikánkon van lehetőség. Ezzel a kiegészítő kezeléssel fokozhatjuk a kezelésünk sikerességét.

Candela Nordlys™ Frax 1550: Non-ablatív frakcionált lézer technológia

A Nordlys™ Frax 1550 lézergép rendkívül népszerű eszköz az esztétikai kezelések területén. A non-ablatív lézerkezelés olyan mikrosérüléseket ejt a bőr mélyebb rétegeiben, amelyek gyakorlatilag láthatatlanok a bőr felszínén. Ennek eredményeként a bőr saját öngyógyító mechanizmusai aktiválódnak. Növekszik a kollagén és elasztin termelése és ennek következteképpen a striák halványodnak, méretük és számuk csökken. 

Előtte - utána képek

A kezelés menete

A kezelést egy konzultáció előzi meg, ahol részletesen megvizsgáljuk a striák állapotát és a bőrtípusodat. Ezek alapján személyre szabott kezelési tervet készítünk neked.

Az eljárás kezdetén alaposan megtisztítjuk a kezelendő felületet, eltávolítjuk a szennyeződéseket, majd fertőtlenítjük a striák környékét. A bőrt egy érzéstelenítő krémmel érzéstelenítjük, hogy minimalizáljuk a kezelés kellemetlenségét. Ezután a lézerfénnyel végig pásztázzuk a kezelendő területet. Ez a nagy energiával dolgozó lézerfény lebontja a sérült sejteket és beindítja a szövetek regenerálódását. Ezzel új, egészséges sejtek alakulnak.

Fontos megjegyezni, hogy a bőrben keletkezett mikrósérülések miatt ez a folyamat minimális kellemetlenséggel járthat!

A kezelés befejezéseként speciális nyugtató krémet alkalmazunk a kezelt területen. A további teendőkről részletes tájékoztatást adunk a kezelés végén.
A kezelés teljes időtartama alatt kötelező védőszemüveget viselni, melyet mi biztosítunk részedre!

Gyakran feltett kérdések
Van még kérdésed?

A Nordlys™ Frax 1550 lézeres stria kezelés igénybevételét az alábbi esetekben javasoljuk:
• terhesség következtében kialakult striák
• fiatalkori hirtelen növekedésből fakadó striák
• hízás, fogyás okozta striák
• genetikai hajlamosság miatti striák
• megnövekedett izmok által kialakult striák

A kezelés előtti 2 hétben az erőteljes napsugárzást és a szoláriumot kerülni kell.

A lézeres stria kezelés hatékonyságát befolyásoló legfontosabb tényező a stria életkora. A friss, pirosas-lilás striák gyorsabban és látványosabban reagálnak a kezelésre. Gyakran már alacsonyabb kezelésszámmal is szép eredmények érhetőek el. Ellenben a régebbi, kifehéredett, atrófiás striák esetében több kezelés és hosszabb idő szükséges a javulás eléréséhez.
Fontos tudni, hogy a striák teljes mértékben nem tüntethetőek el, de rendkívül hatékonyan és látványosan lehet őket enyhíteni, szinte észrevehetetlenné válnak.

A kezelés során a kollagén rostok újratermelődnek és regenerálódnak a szövetek, amihez időre van szükség. Az új kollagén kialakulása 3 hónapig tart és a kezeléssorozat befejezése után is további javulásra számíthatunk. 6 hónap elteltével érdemes értékelni a végeredményt a kiindulási állapottal.

A kezelések száma a striák állapotától és mértékétől függ, általánosságban 3-6 alkalom javasolt, melyek között 4-6 hét szünetet kell tartani. A kezeléssorozat teljes ideje alatt kiemelten figyelni kell a kezelt bőrfelület fényvédelmére.

A kezelést követően kialakulhat bőrpirosság, ödéma, enyhe duzzadt és finom hámlás a kezelt területen. Ezek néhány nap alatt elmúlnak. Emellett érzékeny és viszkető, égő érzés is jelentkezhet.

A felépülési idő hossza a beavatkozás mértékétől függ, de általában néhány napig tart. A bőrfelszínt nyugtató krémmel kell kezelni. Ezenkívül legalább 3 hónapig fontos óvni a kezelt területet a közvetlen napfénytől. Magas fényvédő használata elengedhetetlen.
A napozást és a szolárium használata ez idő alatt nem megengedett, mivel ebben az időszakban a bőr különösen érzékeny lehet a napfényre, ami súlyosbíthatja a mellékhatásokat és lassíthatja a gyógyulást.

A lézeres stria kezelés nem hajtható végre terhesség, szoptatás, aktív bőrfertőzés vagy lázas betegség esetén, illetve vérhígító hatású szerek szedése és fényérzékenyítő gyógyszerek mellett sem.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.