fbpx
Suri Medical black

Rosacea kezelés
Candela Nordlys™ IPL

A rosacea krónikus bőrprobléma, amit gyakran kísér vörös bőrpír az arc középső részén, orcákon, orron és homlokon. Sokszor égő érzéssel és kitágult hajszálerekkel, időnként gyulladt göbökkel társul.
A rosacea kezelése többféle módon történhet, beleértve a speciális bőrápolási termékek használatát, lézerterápiát és más orvosi kozmetikai eljárások alkalmazását is.
A kezelési terv általában az egyéni tünetek és a betegség súlyossága alapján kerül kidolgozásra és bőrgyógyász szakorvosunk felügyelete alatt történik.
Ezek a kezelések hatékonyan segítenek enyhíteni a rosacea kellemetlen tüneteit.

Lézeres Rosacea kezeléssel eredményesen és biztonságosan távolíthatjuk el a nem kívánatos vörös bőrpírt és kitágult hajszálereket! Ha érdekel a kezelés jelentkezz be orvos esztétikai konzultációra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked!

Mi vezet a rosacea kialakulásához?

A Rosacea egy tartós, de kezelhető állapot, mely főként az arc középső részét érinti. Ez a probléma sokféleképpen és bármely korban kialakulhat, mégis általában 30 éves kor után jelentkeznek az első jelek. Genetikai hajlam esetén már fiatalabb életkorban is előfordulhat.
Ez a bőrprobléma leggyakrabban azokat érinti, akik a Fitzpatrick-skálán I. és II. bőrtípusba tartoznak, vagyis világos haj- és szemszínűek, valamint világos bőrűek.

A rosacea okai még nem teljesen ismertek, de a genetikai tényezők, valamint hormonális változások játsszák a fő szerepet a kialakulásában.
Az orcákon, orron, állon vagy homlokon kialakuló bőrpír lehet a kezdeti tünet, amely eleinte időszakosan jelentkezik. Az idő előrehaladtával a bőrpír intenzívebb és tartósabb lesz, valamint finom hajszálerek is megjelenhetnek a bőrön. A hajszálerek megjelenése kapcsolatba hozható gyomor- és bélrendszeri problémákkal, vérnyomás-ingadozásokkal, stresszel, az értágulatot elősegítő életek és italok túlzott fogyasztásával, valamint a bőrflóra zavarával vagy fertőzésével.

Lézeres Rosacea kezeléssel eredményesen és biztonságosan távolíthatjuk el a nem kívánatos vörös bőrpírt és kitágult hajszálereket! Ha érdekel a kezelés jelentkezz be orvos esztétikai konzultációra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked!

Rosacea kezelése NORDLYS™ IPL villanófénnyel

A tünetek mérsékléséhez bőrgyógyászunk olyan terápiát állít fel, amely segít kezelhetővé és fenttartható állapotba hozni a kialakult rosaceát.

Nagyban hozzásegít minket a kezelés sikerességét illetően klinikánkon megtalálható Candela Nordlys™ IPL (Intense Pulsed Light) orvosi lézer, mely innovatív technológiának köszönhetően már 1 alkalom után látványos eredményt tudunk elérni a többi lézergéppel ellentétben. Minden elvégzett Nordlys™ rosacea terápia igen sikeres mutatókkal rendelkezik.

A Nordlys™ IPL sikerességének kulcsa abban rejlik, hogy a kezelőfej rendkívül széles – 570-1200 nm – hullámhossz-tartományban képes nagy energiájú fényt kibocsátani. Ennek köszönhetően személyre szabható a kezelés a bőrtípusnak, bőrproblémának és az egyéni fényérzékenységnek megfelelően.
A kezelést bőrgyógyász szakorvosunk végzi minden páciensünknél!

Lézeres Rosacea kezeléssel eredményesen és biztonságosan távolíthatjuk el a nem kívánatos vörös bőrpírt és kitágult hajszálereket! Ha érdekel a kezelés jelentkezz be orvos esztétikai konzultációra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked!

Biztonságos és precíz

A lézeres kezelés során a precíz fénysugár a bőr különböző mélységeibe hatol anélkül, hogy károsítaná a bőrfelszínt. Ez az eljárás rendkívül biztonságos, mivel a bőr felszínét nem érinti negatívan.
A lézerfény a bőr alá jutva a vörösvértestekben található hemoglobinban szívódik fel, és ennek köszönhetően a károsodott érszakaszokban a felesleges vérkeringés leáll, így az értágulatok eltűnnek a bőrön.

Díjnyertes technológia

Akár azonnali javulás a Nordlys™ kezelés hatására:

Előtte - utána képek

A kezelés menete

A kezelés előtt alaposan megtisztítjuk a bőrfelületet, eltávolítjuk a szennyeződéseket és a sminket. Ezenkívül lefedjük az esetleges anyajegyeket is, hogy azokat védjük a kezelés során.

A Nordlys™ IPL kezelés során egy széles spektrumú villanófényt használunk, amelynek energiái a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. A fényenergia főleg a vörösvértestekben található hemoglobinban szívódik fel. Ennek eredményeként a kitágult erek falai összehúzódnak, a vértestecskék aktivizálódnak és a szervezet természetes anyagcseréje során eltávolítja a károsodott sejteket.

A kezelés során a bőrön enyhe melegséget, csípést és égő értést tapasztalhat, de általában nem jár fájdalommal. A kezelés teljes időtartama alatt kötelező védőszemüveget viselni, melyet mi biztosítunk részedre!

A kezelést követően hűtőzselét alkalmazunk, majd egy nyugtató és fényvédő krémet alkalmazunk a kezelt területen.

Gyakran feltett kérdések
Van még kérdésed?

A Nordlys™ IPL hatékony lehet enyhe és súlyos rosacea esetén is. A kezelést érdemes fontolóra venni, ha:
• Kis hajszálerek, piros foltok vagy hajszálértágulatok láthatóak az arcon, orron, állon, nyakon vagy dekoltázson.
• Az orcákon gyulladt, piros göbök jelennek meg.
• Vastagabb, lilás árnyalatú hajszálerek mutatkoznak.
• A bőrpír száraz bőrt is okoz.
• Hőhatásra vagy hőingadozásra erős bőrpír jelentkezik.
• Stressz, alkoholfogyasztás vagy testmozgás hatására az arcon erős kipirosodás következik be, amely csak lassan múlik el.

A Nordlys™ IPL kezelés főként világosabb bőrtípusoknál hatásos rosacea ellen. Ha a bőröd kreol vagy ennél sötétebb, akkor egy konzultáció során megtaláljuk számodra a legmegfelelőbb kezelési módot.

A rosacea egy olyan bőrbetegség, amelyet nem lehet semmilyen gyógyszeres vagy más kezelésekkel megszüntetni, de professzionális Nordlys™ IPL kezelésekkel enyhíthetőek a tünetei és hatékonyan kezelhető. Az egyéni bőrállapottól függően valakinél már 2 alkalomnál jelentős javulást érünk el, de általában 3-4 kezelés javasolt, amelyeket otthoni bőrápolási rutinnal kiegészítünk.

A kívánt hatás elérése érdekében 4 hetente ismételni kell a kezeléseket az egyéni kezelési terv alapján. Évente 1 db fenntartó kezelés ajánlott. A legjobb időpont a kezelésekhez az őszi vagy téli hónapok lehetnek, hogy hatékonyan védelmet nyújthassunk a napsugárzás káros hatásaival szemben.

A kezelés előtt és közben szükséges kerülni a napfényt, önbarnító szereket és szoláriumozást. A kezelést nem lehet elvégezni, ha a bőr lebarnult állapotban van, legyen az természetes vagy mesterséges barnulás, így kiemelt figyelmet kell fordítani a bőr megfelelő fényvédelmére. A kezelés előtt néhány héttel le kell állni a retinol tartalmú krémek, illetve hámlasztók használatával, hogy elkerüljük a bőr túlzott érzékenységét. Ha korábban már felírt krémeket vagy gyógyszereket használsz a rosacea kezelésére mindenképp hozd el őket a konzultációnkra.

A Nordlys™ IPL kezelést követően átmeneti tünetek jelentkezhetnek, mint például duzzanat, enyhe bőrpír, napégéshez hasonló pirosság és sötétebb foltok a kezelt területen. Azonban ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak.

A kezelést követően kiemelt fontosságú a megfelelő fényvédelem. Legalább SPF 50 faktorszámú fényvédőt ajánlott használni a kezelt bőrfelületen.
Az aktív sportolást az első 2 napban érdemes elkerülni, illetve a kezelés utáni időszakban kerülendők a szaunák, gőzfürdők, mivel ezek hatására könnyebben pattanhatnak el a hajszálerek.
Savas bőrápoló termékek, bőrradírok és alkoholtartalmú készítmények használatát legalább 2 hétig érdemes elkerülni.

A bőr hidratálása és vízpótlása kiemelten fontos, ehhez különböző bőrápolási termékeket lehet alkalmazni.

Szoláriumozás és napozás tilos a kezelések ideje alatt, mivel az UV-sugárzás nagyban befolyásolhatja a rosacea állapotát.
Az életmód is fontos szerepet játszhat a betegség kezelésében, ezért érdemes figyelmet fordítani az egészséges életmódra, beleértve a dohányzás és túlzott alkoholfogyasztás kerülését, a stressz csökkentését, valamint a rendszeres testmozgást.

A kezelés nem végezhető várandósság, szoptatás, aktív bőrbetegség, lázas vagy kóros állapot, napallergia vagy fényérzékenyítő gyógyszerek szedése során.
Emellett a kezelt terület nem lehet tetovált, kivéve az ajakkontúrt.
Fontos megjegyezni, hogy a kezelés előtt 1 hónappal semmilyen lézeres bőrkezelésen ne vegyen már részt és 2 héttel az eljárás előtt ne alkalmazzunk mechanikus vagy kémiai hámlasztást a bőrön.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.