fbpx
Suri Medical black

Lézeres visszér és hajszálér kezelés

A zavaró és szembetűnő hajszálereket véglegesen eltávolítjuk a világ legmodernebb  lézertechnológiával rendelkező CandelaÆ Nordlysô lézergéppel.

Zavaró hajszálerek az arcon és az alsó végtagokon

A zavaró hajszálerek gyakran megjelenhetnek az arcon és az alsó végtagokon. Különösen a bőrön átütő, 0,3 mm-nél vékonyabb erek vagy kisebb visszerek érintettek.

Ezek az apró hajszálértágulatok fiatal korban is előfordulhatnak és általában hormonális vagy örökletes tényezők állhatnak mögöttük. Orvosi szempontból a hajszálértágulatok általában nem jelentenek komoly problémát, azonban esztétikailag zavaróak lehetnek, különösen ha egy egészséges szép bőr megjelenését befolyásolják.

A probléma abból ered, hogy a hajszálerek kitágulnak és nem képesek összehúzódni, így az arcon, lábon vagy combon piros-lilás érrendszeri háló rajzolódhat ki.

Az arc területén kialakuló hajszálértágulatok sok esetben rosacea tünetei is lehetnek, ezért érdemes bőrgyógyász szakemberrel konzultálni a megfelelő kezelésről.

Legmodernebb technológia

Bőrgyógyászatunkon a világ legmodernebb Nordlysô lézergépével a biztonságos és hatékony ND:YAG kezeléssel véglegesen megszabadulhatsz a zavaró hajszálerektől.

A hajszálértágulatokat a Candela® Nordlys™ lézergéppel ND:YAG lézerfejével kezeljük, amely az orvosi lézerek arany standardjának mondható. A márka csúcsminőségű lézergyártónak számít.

A világ legmodernebb lézergépével dolgozunk

Az ND:YAG lézer 1064 nm-es hullámhosszon sugározza ki nagy energiáját, amely lehetővé teszi a bőr mélyebb és felszínesebb rétegeiben jelentkező problémák hatékony kezelését. Ez a lézer technológia rendkívül biztonságos: rendkívül precíz és könnyen irányítható, így finom módon kezeli az értágulatokat, miközben teljes mértékben érintetlenül hagyja a környező szöveteket.

A lézeres hajszálér kezelés előnyei

Következő lépésként elengedhetetlen a fül eszközös vizsgálata a hangvezetési zavarok felismerése céljából. Ennek hiányában nem értékelhető a hallásvizsgálat eredménye. Amennyiben a külső hallójáratban fülzsír halmozódott fel, annak eltávolítása szükséges bármely hallásvizsgálatot megelőzően. A hallójárat egyéb megbetegedései is befolyásolják a hallásvizsgálat elvégezhetőségét, mely elvégezhetőságáről és típusáról minden esetben hallás-diagnosztikában képzett szakorvos dönt.

A kezelés menete

A kezelés folyamataként első lépésként egyedi, személyre szabott kezelési tervet készítünk neked, megnézzük bőröd jelenlegi állapotát és elkezdjük az összetett probléma kezelését!

Az eljárás kezdetekor alaposan előkészítjük a kezelendő bőrfelületet a lézeres terápiára. Először is, gondosan megtisztítjuk a bőrt mindenféle szennyeződéstől. Ezt követően alapos fertőtlenítésre kerül sor és érzéstelenítőt alkalmazunk a kezelés területén, hogy minimalizáljuk a kellemetlenségeket. A teljes kezelés ideje alatt szükséges védőszemüveget viselni.

Az ND:YAG lézerfejjel elvégezzük a kezelést, amely során a lézer hullámhossza (1064 nm) hatékonyan elnyeli a vér hemoglobinját. Ennek eredményeként a keletkezett hő segítségével elzáródik az érfal és a kitágult hajszálerekben megszűnik a nemkívánatos vérkeringés és pangás, amely miatt láthatóvá vált a hajszálér a bőrön.

A lézer kizárólag az érintett területre koncentrálódik, érintetlenül hagyva az egészséges szöveteket. A lézerfény bizonyos égető, szúró érzetet kelt, ezért fontos a kezelést megelőzően időben felkent érzéstelenítőkrém használata, melyet mi kenünk fel pácienseinknek.

A kezelés befejeztével részletes tájékoztatást nyújtunk a további teendőkről.

Gyakran feltett kérdések
Van még kérdésed?

Már fiatal korban is problémát jelenthetnek a hajszálerek kitágulása, mely a bőrön láthatóvá válik. Lézeres kezeléssel látványosan és gyorsan enyhíthető a jelenség.

Az alábbi problémákat kezelhetjük lézeres eljárással:

  • lábon lévő apróbb visszerek
  • haemangiomák
  • seprűvéna (vékony erek, amelyek egy pontból sugárszerűen erednek)
  • hajszálerek az arcon
  • rosacea következtében létrejött értágulatok
  • gyulladások után visszamaradt piros foltok

Lézeres hajszálér kezeléseket leggyakrabban az arcon és a lábon hajtunk végre, de alapvetően a test bármely területén lehetséges a kezelés alkalmazása.

A kezelések száma egyéni tényezőktől, a probléma típusától, mértékétől, valamint a kezelt terület nagyságától függ. A konzultációt követően alakítjuk ki az egyénre szabott kezelési tervet, mely figyelembe veszi az egyedi igényeket. Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a vékony hajszálerek esetén gyakran már az első kezelés után észlelhetők pozitív eredmények, míg a vastagabb hajszálerek eltűnéséhez néhány kezelés szükséges lehet.

Nordlys™ lézergépi kezelésünket megelőző esztétikai konzultáció díját beszámítjuk kezelésed díjába, így az levonódik a végösszegből!

A hajszálerek kezelése egy több alkalmat magába foglaló kezeléssorozat, melyet az egyes alkalmak között legalább 4-6 hét szünettel végezünk el. A kezelések során kiemelt fontosságot kell tulajdonítani a megfelelő fényvédelemnek, hogy az elérjük a kívánt eredményeket és minimalizáljuk az esetleges bőrkárosodás kockázatát.

A kezelést követően előfordulhat, hogy a bőr duzzadt lesz, bőrpír és ödéma alakulhat ki, azonban ezek általában néhány napon belül felszívódnak. A kezelés után ajánlott elkerülni a forró fürdőt, szaunát, napfényt, szoláriumot, bőrápolási termékeket, valamint más esztétikai kezeléseket. Fontos továbbá biztosítani a kezelt terület számára fokozott fényvédelmet a beavatkozást követő időszakban.

Előtte - utána

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.