fbpx
Suri Medical black

Lézeres seprűvéna kezelés

Kellemetlen seprűvénák a combon és a lábszáron

A bőrfelszín alatt az érrendszer áthatja teljes testünket. Általában az erek nem láthatók a külvilág számára, azonban bizonyos esetekben előfordulhat, hogy tartósan kitágulnak és nem képesek összehúzódni. Ennek következtében a megnövekedett véráramlás miatt feltűnnek a hajszálerek a bőrön, például visszérbetegség vagy seprűvénák formájában.

A seprűvénák gyakran hálózatos mintázatot alkotnak egy központi véna körül: 1-3 mm átmérőjű, kékes-lilás erek jelennek meg a combon vagy a lábszáron.

Többféle ok állhat a seprűvénák kialakulásának hátterében:

Véglegesen eltüntetheted a kékes seprűvénákat a lábaidról. Ha Ha érdekel a kezelés jelentkezz be orvos esztétikai konzultációra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked!

Legmodernebb technológia

Bőrgyógyászatunkon a világ legmodernebb Nordlysô lézergépével a biztonságos és hatékony ND:YAG kezeléssel véglegesen megszabadulhatsz a kellemetlen seprűvénáktól.

A világ legmodernebb lézergépével dolgozunk

Az ND:YAG lézer 1064 nm-es hullámhosszon sugározza ki nagy energiáját, amely lehetővé teszi a bőr mélyebb és felszínesebb rétegeiben jelentkező problémák hatékony kezelését. Ez a lézer technológia rendkívül biztonságos: rendkívül precíz és könnyen irányítható, így finom módon kezeli az értágulatokat, miközben teljes mértékben érintetlenül hagyja a környező szöveteket.

A kezelés menete

A kezelés folyamataként első lépésként egyedi, személyre szabott kezelési tervet készítünk neked, megnézzük bőröd jelenlegi állapotát és elkezdjük az összetett probléma kezelését!

Az eljárás kezdetekor alaposan előkészítjük a kezelendő bőrfelületet a lézeres terápiára. Először is, gondosan megtisztítjuk a bőrt mindenféle szennyeződéstől. Ezt követően alapos fertőtlenítésre kerül sor és érzéstelenítőt alkalmazunk a kezelés területén, hogy minimalizáljuk a kellemetlenségeket. A teljes kezelés ideje alatt szükséges védőszemüveget viselni.

Az ND:YAG lézerfejjel elvégezzük a kezelést, amely során a lézer hullámhossza (1064 nm) hatékonyan elnyeli a vér hemoglobinját. Ennek eredményeként a keletkezett hő segítségével elzáródik az érfal és a kitágult hajszálerekben megszűnik a nemkívánatos vérkeringés és pangás, amely miatt láthatóvá vált a hajszálér a bőrön.

A lézer kizárólag az érintett területre koncentrálódik, érintetlenül hagyva az egészséges szöveteket. A lézerfény bizonyos égető, szúró érzetet kelt, ezért fontos a kezelést megelőzően időben felkent érzéstelenítőkrém használata, melyet mi kenünk fel pácienseinknek.

A kezelés befejeztével részletes tájékoztatást nyújtunk a további teendőkről.

Gyakran feltett kérdések
Van még kérdésed?

A seprűvéna kezelés akkor javasolt, ha a lábszáron vagy a combon jól látható, kisebb-nagyobb kitágult erek jelennek meg, melyek piros, kékes vagy lilás színűek.

Minden páciens esetében egyedi kezelési tervet állítunk össze, mivel a seprűvénák súlyossága és a kezelt terület mérete befolyásolja, hogy hány kezelésre lehet szükség. Általában legalább két kezelésre van szükség, amelyek között minimum 4-6 hét szünetet kell tartani. Az 1-2 mm-es erek esetében már egyetlen kezelés is látványos enyhülést eredményezhet.

A kezelés után a kezelt területen kialakulhat bőrpír és duzzanat, azonban ezek általában néhány napon belül spontán eltűnnek. Az eljárás utáni időszakban érdemes elkerülni az erős napfényt, a hőhatásokat (mint például a forró fürdő, szauna), a szoláriumot és a kozmetikai termékek alkalmazását. A kezelést követő hetekben fokozott figyelmet kell fordítani a kezelt területre kiterjedő intenzív fényvédelemre.

A kezelés nem ajánlott terhesség, szoptatás, cukorbetegség, epilepszia, aktív bőrbetegség, keloid hajlam, rákos betegség, lázas állapot, autoimmun betegség vagy fényérzékenyítő hatású kezelések ideje alatt.

Előtte - utána

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.