fbpx
Suri Medical black

Lézeres hegkezelés
CANDELA NORDLYS FRAX 1550

Nordlys™ Frax 1550 lézerrel a kellemetlen hegek ellen

Az emberi szövetek különböző okokból kialakuló hegekkel gyógyulnak. Ezek a hegek lehetnek következményei sérüléseknek, fizikai behatásoknak, gyulladásoknak vagy akár műtéteknek. A bőr regenációja személyenként változik és a gyógyulási folyamatot befolyásolja a genetika, a kiváltó ok, valamint az, hogy a heg melyik testrészen található. 

Általában a hegképződés első 6-12 hónapjában a heg vöröses árnyalatú lehet, kiemelkedhet a bőr felszínéről, majd idővel összehúzódik és fakul. A hegek kialakulása hosszú folyamat és akár évekig is eltarthat mire a heg teljesen kialakul és stabilizálódik. 

Amennyiben a hegek esztétikai vagy funkcionális problémát okoznak, érdemes fontolóra venni a hegek eltávolítását. Fontos tudni, hogy bár a hegeket teljesen eltűntetni nem lehet, a modern lézeres kezelések lehetővé teszik, hogy látványosan javítsunk a hegek megjelenésén. Ezek a kezelések kíméletesek és a bőrmegújító hatásuknak köszönhetően a hegek szinte észrevehetetlenné válhatnak. 

Akár műtéti, acnéból vagy balesetből származó feltűnő hegekről van szó, a lézeres kezelések könnyen megszüntethetik ezeket. 

Ha érdekel a kezelés, jelentkezz be orvos esztétikai konzultációnkra, ahol egyedi kezelési tervet készítünk neked! 

 

Milyen típusú hegek keletkezhetnek?

A hegképződés különböző okokból alakulhat ki és emiatt különböző típusú hegek jöhetnek létre a bőrön. 

1. Atrófiás hegek

Ezek a hegek azért alakulnak ki, mert a szövetek nem képesek megfelelően regenerálódni a gyógyulás során és a mögöttes zsírszövet elvesztése is hozzájárul a végleges eredményhez és a bőr felszínén bemélyedéseket és gödröket láthatunk. Például a bárányhimlő vagy súlyos pattanások után ilyen hegek maradhatnak vissza.

2. Hipertrófiás hegek:

Ezek a hegek a gyógyulási folyamat során fellépő szövettúlburjánzás miatt emelkednek ki a bőrből. Gyakran kemények és vörösesek lehetnek és az eredeti seb határait is követhetik. Például égési sérülések vagy műtétek után alakulhatnak ki.

3. Keloid hegek:

A keloid hegek hasonlóak a hipertrófiás hegekhez, de általában vastagabbak, sötétebbek és szabálytalanabbak. Ezen hegek kiterjedhetnek az eredeti seb határain túl is. Gyakran viszketnek vagy fájnak és általában hónapokkal a sérülés vagy műtét után keletkeznek.

Ezek a hegek nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem néha kellemetlenségeket is okozhatnak (például viszketés vagy fájdalom). Azonban számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a Nordlys™ lézeres kezeléseket, hogy javítsák és eltávolítsák ezeket a hegeket.

A lézeres hegkezelés precízen és biztonságosan segít a hegek eltüntetésében.
Személyes konzultáció során összeállítjuk neked részletes kezelési terved, ajol meghatározzuk és felállítjuk a számodra megfelelő kezeléssorozatot.
A kívánt eredmény érdekében kombinált kezeléseket is végezhetünk:
egyben összehangoljuk az orvos-esztétikai beavatkozást és segítünk otthoni arcápolási rutinod kialakításában.

Legfőképp az alábbi esetekben ajánljuk az eljárást:

Előtte - utána képek

A kezelés menete

A lézeres kezelés előtt alapos előkészítést végzünk a kezelt bőrfelületen. Első lépésként megtisztítjuk a területet, eltávolítjuk a szennyeződéseket, majd fertőtlenítjük a bőrt, emellett érzéstelenítő krémes érzéstelenítést is alkalmazunk a kezelés előtt. 

Az egyéni kezelési tervben szereplő lézeres eljárás szerint végezzük el a kezelést. A lézertechnológia alapján eltérő lehet a kezelés pontos menete. A lézergéppel végighaladunk a kezelendő bőrfelületen. A lézerfény nagy energiájának köszönhetően lebontja a hegszöveteket és beindítja a bőr szöveti regenerációját.

A kezelést követően speciális nyugtató és fényvédő krémet alkalmazunk a kezelt területen. A kezelés utáni teendőkről, további betartandó lépésekről részletes tájékoztatást adunk, hogy pácienseink maximális eredményt érjenek el kezelésükben. 

 

Gyakran feltett kérdések
Van még kérdésed?

A lézeres hegkezelést az alábbi esetekben ajánljuk:
• aknék miatt kialakult hegek és pigmentfoltok csökkentése
• sérülésből származó, bárányhimlőből visszamaradt hegek eltüntetése
• műtéti hegek halványítása
• hipertrófiás, keloidos hegek kezelése

A kezelés végleges hatása nem azonnal lesz látható, akár 4-6 hónapot is igénybe vehet a sejtek regenerációja és a kollagén szintézis, tehát a teljes regenerációs folyamat lezajlása.
A lézeres hegkezelést követően a hegek nem tűnnek el teljes mértékben a bőr felszínéről, azonban sokkal kevésbé lesznek feltűnőek, jobban illeszkednek a bőrfelülethez, a legjobb esetben gyakorlatilag közel észrevehetetlenné válnak. A hegek puhábbak, szebbek lesznek, az egyenetlenség enyhül a bőrön.

A heg típusától függően több kezelésre is szükség lehet, általában 3-6 alkalmas kezelés sorozatot alkalmazunk. A kezelések között 4-6 hét szünetet kell tartani. Az alkalmak között kiemelten figyelni kell a kezelt terület megfelelő fényvédelmére.

A gyógyulási idő a kezelés típusától függően eltérő lehet: a felépülés 1-10 nap közé tehető. A kezelést követően duzzanat, bőrpír jelentkezhet a bőrfelszínen. A kezelt területet a kezelést követő instrukciók alapján kell ápolni: arcon történő kezelés esetén a smink használatát ideiglenesen mellőzni kell. A kezelés utáni 4-6 hétben kerülni kell az erőteljes napfényt, szaunát és a szoláriumot.

A kezelést megelőző hetekben kerülni kell a szolárium használatát, illetve a napozást.

A kezelés nem alkalmazható terhesség, szoptatás, aktív bőrfertőzés vagy lázas megbetegedés esetén. Emellett fényérzékenyítő vagy vérhígító gyógyszerek szedése mellett sem hajtható végre a lézeres hegkezelés.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.