fbpx
Suri Medical black

Gyermek ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat során áttekintjük a hasi szerveket. Segítségével még a tünetek megjelenése előtt vagy korai stádiumban felismerhetőek olyan betegségek, melyek kezelést vagy rendszeres ellenőrzést igényelnek.
A hasi ultrahangvizsgálat csecsemőknél nem igényel különleges előkészületet, kérjük, hogy etesse meg a babát a vizsgálat előtt, mert teli hassal az elégedett, nyugodt babát könnyebb vizsgálni.

Mikor lehet szükséges a vizsgálat elvégzése? Hogyan zajlik a vizsgálat?

A gyermekek hasi ultrahang vizsgálatát leggyakrabban a hasi szervek működészavara esetén (pl. bizonytalan hasi panaszok, hasfájás) vagy már ismert elváltozások utánkövetése esetében végezzük.

Gyermekek pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang vizsgálatát panaszok, tapintható nyaki elváltozások, illetve háziorvos és szakorvosi javaslatra végezzük. 

A hasi ultrahangvizsgálat során gyorsan, hatékonyan és fájdalommentesen áttekintjük a hasi és kismedencei szerveket gyermekbarát módon, az ő igényeikhez és ingerküszöbükhöz igazítva.

 

Hogyan készüljünk fel a vizsgálatra?

A hasi vizsgálatot megelőző 4-6 órában kérjük a gyermek már ne egyen. Fontos a megfelelő folyadékbevitel (szénsavmentes víz), mert a kismedence és a húgyhólyag vizsgálatához fontos a telt húgyhólyag. A kisebb gyermekek nyugodtan hozzák magukkal a vizsgálatra kedvenc játékukat, rongyukat. 

Mi a teendő a vizsgálat után?

A vizsgálat után, amennyiben eltérést találunk, vagy egy komplex kivizsgálás részeként más szakorvos, háziorvos kérte az ultrahangot, kérjük, hogy a kapcsolatot vegyék fel a kezelő orvossal a további teendők megbeszélése érdekében.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

+36 30 1630 000
+36 24 260 260
+36 1 886 6900
bejelentkezes@surimedical.hu

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.

Kedves Pácienseink!

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy rendelőnkben néhány tételt érintő áremelés lesz február 1-től.

A mindennapjainkban érezhető általános infláció, a fogyóeszköz- és a rezsiköltségek emelkedése mellett szeretnénk lépést tartani a folyamatosan emelkedő bérigényekkel, hogy ezzel megtarthassuk jól képzett és megbízható munkatársainkat és továbbra is minőségi kiszolgálásban tudjuk Önöket részesíteni!

Köszönjük megértésüket!

Tisztelettel,

Suri Fogtündér és Medical Orvosi Központ