fbpx
Suri Medical black

Felnőtt ultrahangvizsgálat

Mit vizsgálhatunk hasi ultrahanggal?

A hasi-kismedencei ultrahangvizsgálat során képet kapunk a máj, epehólyag, epe utak, hasnyálmirigy, lép, vesék alakjáról, szerkezetéről. Jól vizsgálható a telt húgyhólyag, a kismedencei szervek, hasi főverőér, a megnagyobbodott nyirokcsomók. A belek fala megítélhető, de a gyomor és bélpanaszok tisztázására az ultrahang vizsgálat nem elegendő. 

A hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat előtt 6 órás éhezés szükséges, csak szénsavmentes vizet lehet inni. A vizsgálathoz telt húgyhólyag szükséges. Érdemes a vizsgálat napján és előző nap is a puffasztó ételek kerülése.

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat

Az ultrahang segítségével vizsgáljuk a pajzsmirigy méretét, alakját, szerkezetét, láthatóak a göbös elváltozások, gyulladások és ciszták.

Az ultrahangnak fontos szerepe van a mellékpajzsmirigy, a nyaki lágyrészek, a nagy nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók vizsgálatában is.

A vizsgálat semmilyen előkészítést nem igényel. Amennyiben korábbi pajzsmirigy ultrahang leletekkel rendelkezik, érdemes magával hoznia azokat, hogy a változásokat nyomon lehessen követni.

Nyaki artéria ultrahang (nyaki verőér ultrahang)

A nyaki nagy artériák, carotis-vertebralis rendszer vizsgálata. Az ultrahang segítségével megítélhető az erek átmérője, az érfalban lerakódott elváltozások, továbbá információt kaphatunk egy esetleges érszűkületről is. Fontos vizsgálatnak számít néhány veszélyesebb állapot (például stroke) időben történő felismeréséhez.

A vizsgálat semmilyen előkészítést nem igényel. Amennyiben korábbi ultrahang leletekkel rendelkezik, érdemes magával hoznia azokat, hogy a változásokat nyomon lehessen követni.

Here ultrahang

Ultrahanggal vizsgálható a here, mellékhere szerkezete, a here körüli artériák, vénák, a gyulladások, daganatok, valamint a vérellátási zavarok is kimutathatók. 

Egyéb lágyrész ultrahang

A bőr alatti lágyrészekben, illetve hónaljban, lágyékban elhelyezkedő képletek, valamint a nyirokcsomók vizsgálata.

Végtagi erek duplex Doppler ultrahang

A Doppler ultrahang során a páciens különböző testrészeinek, végtagjainak artériás, vénás keringését vizsgáljuk. Az erek részletes áttekintése alkalmas a vénagyulladás, vénás thrombózis, vénás billentyűelégtelenség, a fő ütőerek érelmeszesedése, plakkok illetve szűkületek kimutatására.

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.