fbpx
Suri Medical black

Csecsemő és Gyermekvérvétel

Labor beutaló nem szükséges!

Gyerekbarát módszerek – Megértjük, ha szorong és utálja a vérvételt.

Csecsemő és gyermekvérvételünk minden esetben érzéstelenítés után történik!

Mindent megteszünk azért, hogy ne legyen rossz élmény!

Bátorság oklevél jár, minden kis hősnek!

CSECSEMŐ ÉS GYERMEKVÉRVÉTEL DUNAHARASZTIN, AHOL SZAKÍTUNK A HAGYOMÁNYOKKAL!

A gyermekeknek nem kell feleslegesen éhgyomorral jönni!

Van lehetőség esti, munkaidő után is vérvételi időpontra, hogy a szülőknek ne okozzon ez munkahelyi problémákat.

Csecsemő és Gyermeklabor csomagjainkat itt éri el:

Nem szeret várakozni, sorban állni? Szorong a vérvételnél? Fáj a szúrás gyermekének? Akkor jöjjön a Suriba és mi megpróbáljuk jó és barátságos emlékké tenni az egészet.

Rendelőnkben – nem általános – módon a mintákat elő is készítjük (centrifugáljuk, savózzuk, fagyasztjuk), hogy a nagy központi laborokba továbbítva a mintát minél kevesebb vérből a lehető legpontosabb eredmény születhessen.

Gyakran feltett kérdések

A vizsgálatokhoz nem szükséges beutaló, de erősen javasoljuk, hogy szakmai szempontok alapján történjen a minta és vérvétel. Az orvos által meghatározott pontos paraméterek segítenek a felmerült probléma pontos meghatározásában. Az így kapott eredmények értelmezése pedig orvosi feladat legyen.

Gyakran előfordul, hogy a szülők által kért vérvételek feleslegesek vagy hiányosak (több paramétert kellene egyszerre is nézni), és ha a vérvétel után történik az orvosi vizsgálat szükséges lehet a hiányzó vérvételi paraméterek pótlására. A tartalék vérmintából nem minden vizsgálat végezhető el utólag.

A gyermek érdeke, hogy ne terheljük felesleges vizsgálatokkal, így először mindenképp javasoljuk a szakorvosi vizsgálatot, ahol az orvos eldönti, szükséges-e egyáltalán a vérvétel. Ne szúrjuk meg feleslegesen gyermekét!

Amennyiben indokolt a vérvizsgálat a vizit alkalmával még azonnal le is tudjuk venni a vért, így pluszban bejelentkezni sem kell.
Laboreredményét e-mailben is elküldjük. Gyermekorvosunk a kontroll alkalmával értelmezi azokat és a szükséges tanácsokkal ellátja.

Azt javasoljuk, hogy ne okozzon felesleges kínlódást sem a gyermeknek, sem magának. A páciensek több mint 95%-ának nem kell éhgyomorra jönnie vérvételre, még a vérzsírok és koleszterinszint vizsgálatához sem.

Valójában csak az inzulinszint és az éhgyomri vércukor (éhomi glukóz) mérése szükséges éhgyomorra, de utóbbi csak akkor, ha külön ki van emelve, hogy éhgyomorra kell. Ha nincs kiemelve, hogy éhgyomri vércukormérést kérnek, akkor bármikor, akár délután vagy este is végezhető a vizsgálat, étkezéstől függetlenül.

Az „éhgyomor” azt jelenti, hogy a vérvétel előtti 8 órában nem lehet enni, csak vizet lehet fogyasztani.

Csecsemőknél az éhgyomor azt jelenti, hogy egy étkezést vagy szoptatást ki kell hagyni (kb. 3 óra).

Állandó gyógyszereket éhgyomorra történő vérvétel esetén is javasolt bevenni!

Ezáltal szinte mindenki jöhet délután vagy este vérvételre is, ami nagy segítség a szülőknek, mivel nem kell munkahelyről szabadnapot kivenniük egy egyszerű vérvétel miatt.

Az összes kész, általunk is ellenőrzött leletet emailben kapja meg, és az EESZT felhőbe is feltöltésre kerül.

A laborparaméterek feldolgozási ideje változó: van olyan, amelynek aznap elkészül az eredménye, míg más vizsgálatokat csak pár hetente végeznek, még a legnagyobb laborokban is. Ilyen esetekben újabb e-maileket kap, és a lelet mindig bővül az elkészült vizsgálattal.

Az Labordiagnosztika menüben az Egyedi tételek alatti árkalkulátorunkban az egyes laborparamétereknél a vállalási idő oszlopban láthatja a konkrét határidőket tételenként.

Központunk minden tőlünk telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az eredmények a lehető leghamarabb elérhetők legyenek Önök számára.

A gyermek vérvétele sokkal összetettebb feladat, és ezért nem véletlen, hogy a legtöbb magán vérvételi hely nem vállalja gyerekek vizsgálatát, vagy csak bizonyos életkortól kezdve. Ehhez speciálisan képzett asszisztensekre van szükség, akik jártasak a csecsemők vérvételében, akár fejvénából is. A Suriban gyermekvért vevő dolgozóknak ezen a területen jelentős tapasztalatuk van.

Csecsemőknél is már alkalmazunk érzéstelenítő krémet, mely blokkolja a bőr felsőbb rétegeiben lévő fájdalomérzetet. Azonban előfordulhat, hogy valaki semmit sem érez a vérvételből, míg mások ugyanúgy sírnak, mert félnek. Néha előfordul, hogy elsőre nem sikerül megszúrni a vénát, és máshol kell próbálkozni, akár többször is. Gyerekek vékony vénáit nehezebb szúrni, és könnyen elpattanhatnak.

Célunk, hogy a lehető legjobban eltereljük a gyermekek figyelmét a mintavételről.
Előfordulhat, hogy bár látszólag sikerül jól levenni a vért, de a kémcsőben véralvadék jön létre vagy szétesik a benne lévő hemoglobin (a minta hemolítikus lesz), a labor így nem tudja lemérni, ezért újabb vérvétel válhat szükségessé. Ez ez esetben újabb vérvételi lehetőséget biztosítunk ingyenesen.

Igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a vérvétel során, hogy ne maradjon trauma a gyermekekben.
Bátorság oklevél jár minden kis Hősnek!

Vérvétel esetén a konkrét kért laborparaméterek árát készpénzzel, bankkártyával vagy szerződőtt partnereink közül egészségpénztári lehetőségek valamelyikével is rendezheti a helyszínen a vérvételt Recepciónkon.

Árkalkulátorunk segítségével könnyen össze tudja adni, mennyibe fog kerülni az összes kért laborvizsgálat, amit PDF-ként le is menthet telefonjára.
Ajánljuk figyelmébe komplett laborvizsgálati csomagjainkat!

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.