fbpx
Suri Medical black

Aranyér kezelése

Az aranyér egy értágulat, mely a végbélnyílást körülvevő bőr alatt vagy a végbél belső falán helyezkedhet el. A belső aranyér általában fájdalommentes, de székletürítéskor vérzést okozhat. A külső aranyér fő tünetei közé tartozik a székelés közbeni fájdalom, viszketés és esetleges vérzés. Az aranyér kialakulását elősegítheti a székelés közbeni erőlködés, helytelen táplálkozás (pl. nem elegendő folyadékbevitel, túlzott alkoholfogyasztás, csípős, fűszeres ételek fogyasztása), elhízás, kötőszöveti gyengeségek, valamint a terhesség során bekövetkező hormonális változások.

Klinikáinkon a járóbeteg ellátás részeként anoszkópos aranyér gyűrűzést végezünk. Ez a beavatkozás hatékony megoldást jelent az aranyér kezelésére.

Proktológiai rendelés keretében végzett beavatkozások:


Hogyan készüljön fel a proktológiai vizsgálatra?

A proktológiai vizsgálatok sikeressége, a páciens részéről is előkészületet igényel, így kérjük, hogy a vizsgálatot megelőzően alkalmazzon glicerines végbélkúpot az időpontja előtti este és a vizsgálat napján reggel is. Amennyiben nincs otthon glicerines kúp, recepciónkon előre csomagolt kúpot ingyen adunk Önnek, amit a vizsgálat előtti napokban fel tud venni bejelentkezés nélkül.

A kúp felhelyezést követően 15-60 percen belül várható hatása miatt érdemes olyan helyen előkészülni a vizsgálathoz, ahol van lehetőség mosdót használni, illetve tisztálkodni. A kívánt hatás elérését követően a szokásos módon tisztálkodjon meg.

Ne alkalmazzon glicerines kúpot alhasi vagy ismeretlen eredetű fájdalmak, továbbá gyulladásos eredetű bélbetegségek esetén, mint például fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség vagy alhasi görcs fennállása esetén. Kerülje továbbá a kúp használatát hányinger vagy hányás esetén. A véres széklet nem kontraindikáció, ez legtöbbször az aranyerek miatt van és pont ilyenkor lenne szükség a pontosabb megítélhetőségre.

Galéria

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.