fbpx
Suri Medical black

Tüdőgyógyászat

Tüdőgyógyászati szakrendelésre 14 éves kortól tudjuk fogadni pácienseinket!

DR. HANGONYI CSILLA

TÜDŐGYÓGYÁSZ ÉS ALLERGOLÓGUS SZAKORVOS

Általános orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem. Tüdőgyógyászatból és Allergológiából tettem szakvizsgát. Pályámat az Országos Korányi Tüdőgyógyintézetben kezdtem, ahol 10 évet töltöttem. 1998-óta a járóbeteg ellátásban dolgozom. 2010-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójának vezető főorvosa vagyok.

Sajnos a hazai dohányzási szokások, a levegő szennyezettsége és az egészségtelen életmód nem csökkentik a tüdőbetegek számát. Mivel minden káros hatás, ami a környezetünkben előfordul, elsőként a légutainkat éri és oxigén nélkül az emberi szervezet működésképtelen, fontos feladatunk a légzőrendszer egészségének megőrzése!

Főbb szakterületeim az asztma, COPD és a légúti allergiás betegségek.

22 éve élek Dunaharasztiban, három felnőtt gyermek édesanyja és két kisfiú nagymamája vagyok.

Sok szeretettel várom a Suri Fogtündér és Medical Orvosi Központban!

Dr. Hangonyi Csilla

Milyen tünetek esetén javasolt tüdőgyógyászat szakrendelés felkeresése?

Amennyiben elhúzódó köhögés, visszatérő köhécselés, fokozódó köpetürítés, nehézlégzés, fulladás, sípoló vagy ziháló légzés, mellkasi szorító érzés, fizikai terhelésre jelentkező fáradékonyság, visszatérő láz, hőemelkedés, éjszakai izzadás, vérköpés vagy hirtelen jelentkező mellkasi szúró fájdalom esetén javasolt tüdőgyógyászati szakrendelés felkeresése.
Korábban diagnosztizált légzőszervi betegség esetén előirt, rendszeres kontrollvizsgálat is indokolhatja a tüdőgyógyászati vizsgálatot.

Általános tüdőgyógyászati szakrendelés menete

A szakrendelés során a kórelőzmény, tünetek, dohányzási szokások átbeszélése után fizikális vizsgálatot végzünk, valamint a vér oxigéntelítettségét pulzoximetriás eszközzel megmérjük.
Amennyiben légzésfunkciós vizsgálatot végzünk, és a vizsgálati eredmény azt indokolja, hörgőtágító gyógyszer belégzése után is ismételt légzésfunkciós vizsgálatot végzünk a hörgőtágító alkalmazását követően. Amennyiben képalkotó leletével (mellkas röntgen, mellkas CT) érkezik, a hozott leletet kiértékeljük, azt átbeszéljük.

Milyen betegségekkel foglalkozik egy tüdőgyógyász?

Milyen kezelési lehetőségek vannak a diagnosztizált problémákra? (Asztma, COPD)

A fertőzéses, gyulladásos eredetű betegségeket antibiotikumokkal, gyulladáscsökkentőkkel, szteroidokkal kezelünk.

Asztma, COPD kezelésében számtalan korszerű belégzőszer áll rendelkezésünkre, melyek hörgőtágító és gyulladás csökkentő hatásúak, beleértve az inhalatív szteroidokat, melyekkel mellékhatás nélkül hosszú távon tünetmentessé tehetjük a krónikus légzőszervi betegségeket.

Kiegészítésképpen inhaláló kezelést is alkalmazunk gépi gyógyszerporlasztóval.

A megfelelő gyógyszerválasztásnál minden esetben figyelembe vesszük az alapbetegségeket, a betegség jellegét, természetesen az ismert gyógyszerérzékenységet is.

Galéria

Suri Medical black

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

CÍM

2330 Dunaharaszti, Baktay Ervin tér 3.a
Recepció a Suri-ház emeletén található

BEJELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfőtől péntekig 8:00 -20:00-ig.