Kérdése van?

A dietetika a szabályos étkezés tudományal. A Semmelweis Egyetemen is óraadó dietetikusunk, Koszta Ágnes, korszerű felmérések alapján, kiegyensúlyozott táplálkozási tanácsok mellett a különböző megbetegedések gyógyítását célzó, egyénre szabott diétás étrenddel látja el a hozzá forduló pácienseket.

Továbbá, speciális diéták összeállításában is segítséget nyújtunk, úgy mint:

Az alábbi élethelyzetekben, illetve betegségek esetén érdemes dietetikus szakembert felkeresni:

A dietetikai tanácsadás során testösszetétel mérésre is sor kerül Inbody 270-es készülékkel. Az eszköz az alapadatok megadása után megméri a páciens izomtömegét, testzsír-mennyiségét, ezek eloszlását, a zsigeri zsír mértékét, az ásványianyag mennyiségét és a test víztömegét. Ezek alapján könnyebb pontos célt kitűzni akár az elérendő testsúlyt, akár a kívánt testösszetételt tekintve.

Lehetőség van az utánkövetésre, a rendszeresen végzett testösszetétel méréssel nyomon lehet követni az izom-zsír arányának változását.

Amennyiben szükséges, az időpontfoglaláskor megkérjük a pácienst, a konzultációra hozzon magával egy legalább 3 napos táplálkozási naplót. Ez egy hétvégi- és két – nem egymást követő – hétköznap összes elfogyasztott ételét és italát tartalmazza írásban. Ezek alapján egyrészt kapunk egy objektív képet a páciens étkezési szokásairól, másrészt könnyebb felhívni a figyelmét a kerülendő/megváltoztatandó vagy éppen az eddig is megfelelően kivitelezett étkezési szokásaira, ételekre.

Koszta Ágnes

DIETETEKUS