Orvosaink

Orvosaink / Szakembereink

Dr. Komoróczy Balázs

szülészet-nőgyógyászat

Orvosi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végeztem ’cum laude’ minősítéssel. Diplomám megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Szülészeti‑Nőgyógyászati Klinikáján dolgozok. Jelenleg a Klinikai munka mellett, munkaidőm felét kutatással, tudományos munkavégzéssel töltöm.

Apai részről már-már hagyományként nevel családunk orvosokat, ugyanis apai nagyapám és gyermekei közül öt, unokái közül – velem együtt – három végzett orvosként. Akármelyikükre is gondolok, úgy hiszem az orvostudomány iránti alázat és a páciensek iránti elkötelezettség jellemzi munkájukat. Visszajelzések alapján ebből én is örököltem. A betegellátás és az egészségügy iránti korai érdeklődésemből kifolyólag, orvosi tanulmányaim előtt és alatt a sürgősségi szegmensben dolgoztam mentő- és sürgősségi ápolóként. Az ott nyert manuális, szakmai és kommunikációs tapasztalat lehetővé tette, hogy az egyetemen szerzett tudás jó táptalajba gyökerezzen és a szülészeti-nőgyógyászati gyakorlatban is hasznosítható gyümölcsöket teremjen.

Kiemelt területként kezelem a várandósok gondozását. A terhesség kilenc hónapja egy éppen megalapuló vagy bővülő család számára kivételes és visszaadhatatlan időszak, ezért munkám során mindig odafigyelek, hogy pácienseim a lehető legjobb, naprakész ellátásban részesüljenek. Természetesen, emellett a nőgyógyászati kórképek korrekt diagnosztikája, konzervatív és operatív ellátása is alapvető számomra.

Amikor épp nem orvos, akkor egy szerető feleség férje, és két fantasztikus gyermek édesapja vagyok.

https://www.drkomoroczybalazs.com/

Dr. Komoróczy Balázs

Dr. Dér János

Urológus szakorvos

Orvosi diplomámat 2012-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Pályámat a Szent János Kórház Urológia Osztályán kezdtem, majd 2014. óta az ország egyik legelismertebb urológiai osztályán, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozom. Urológia szakvizsgát 2018-ban szereztem. Tagja vagyok az Európai Urológiai Társaságnak (EAU) és a Magyar Urológiai Társaságnak (MUT). Több budapesti magánrendelőben jelenleg is dolgozom.

Mikor hallgató koromban megismerkedtem az urológiával, magával ragadott a szakma sokszínűsége, hiszen a páciens panaszai mögött megbúvó kóroki tényezőket az egyik legszélesebb eszköztárral tudjuk megszűntetni. Egyszerre találkozhatunk a klasszikus nyílt műtétek mellett a laparoscopos (és robot asszisztált), a mikrosebészeti- és egészen más szemléletmódú felső és alsó húgyutak endoscopos műtéteinek sokaságával, melyek mellett a testen kívüli lökéshullám terápia (ESWL) is említést érdemel.

Azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, akik munkájuk során a legkülönfélébb kórképekkel találkozhat, azonban ezek mellett mégis a veseköves betegek felé irányul a figyelmem.

Fontosnak tartom a teljeskörű betegtájékoztatást és azt, hogy pácienseimet a legfrissebb szakmai ajánlások szerint lássam el. Célom, olyan bizalmi kör kialakítása pácienseimmel, ahol őszintén megnyílhatnak, ezáltal személyre szabott kezelést tudjak nyújtani számukra.

Szakterületem
– vesekő sebészet
– vesekő megelőzés
– húgyhólyagtumor és prosztata húgycsövön keresztüli eltávolítása
– laparoscopos műtétek

Szabadidőmet legszívesebben a családommal töltöm, Dunaharasztiban élek a feleségemmel és két kislányommal.

Dr. Dér János